Anasayfa > Soğuk Hava Depoları > Et Soğutma Odaları


 
Et Soğutma Odaları

  • Etin donma noktası –1,5 C ile –1,7 C arasındadır
  • Muhafazanın amacı gıdaların bozulma ve kokuşmalarını önlemektir.

  • Bozulma ne şekilde olursa olsun bozulmaya neden olan en önemli etkenlerden bir tanesi mikroorganizmalardır. 

  • Mikroorganizmalar yani bakteri, küf ve mayalar kendileri için uygun olan koşullarda kolaylıkla ürerler. 

  • Ancak aşırı sıcak-soğuk , su ve oksijenden yoksun yerler, aşırı tuz ve asidik ortamlarda ise oldukça zor ürerler.

  • Tüm muhafaza yöntemlerinin başlıca amacı; gıdalarda kokuşmaya neden olan mikroorganizmaların üreme ve çoğalma koşullarını elverişsiz duruma getirmektir.
Soğutma Oda Özellikleri:
  • Polüretan izoleli paneller den üretilir.
  • Prefabriktir, kısa sürede kurulur.
  • Modüler sistemdir zaman ve mekandan tasaruf ettirir.
  • Montaj aşamasında ayrıca inşaat, izole gerektirmez.
  • Uzun ömürlü kullanımı ve panel kaplama özelliğiyle hijyen sağlar.
  • Gıda kaplama yüzeyiyle temas etse dahi zarar vermez.
  • Küf bakteri ve koku barındırmaz.
  • Silinebilir ve yıkanabilir.