- Etin donma noktası –1,5 C ile –1,7 C arasındadır
- Muhafazanın amacı gıdaların bozulma ve kokuşmalarını önlemektir.
- Bozulma ne şekilde olursa olsun bozulmaya neden olan en önemli etkenlerden bir tanesi mikroorganizmalardır.
- Mikroorganizmalar yani bakteri, küf ve mayalar kendileri için uygun olan koşullarda kolaylıkla ürerler.
- Ancak aşırı sıcak-soğuk , su ve oksijenden yoksun yerler, aşırı tuz ve asidik ortamlarda ise oldukça zor ürerler.
- Tüm muhafaza yöntemlerinin başlıca amacı; gıdalarda kokuşmaya neden olan mikroorganizmaların üreme ve çoğalma koşullarını elverişsiz duruma getirmektir.
Soğutma Oda Özellikleri:- Polüretan izoleli paneller den üretilir.
- Prefabriktir, kısa sürede kurulur.
- Modüler sistemdir zaman ve mekandan tasaruf ettirir.
- Montaj aşamasında ayrıca inşaat, izole gerektirmez.
- Uzun ömürlü kullanımı ve panel kaplama özelliğiyle hijyen sağlar.
- Gıda kaplama yüzeyiyle temas etse dahi zarar vermez.
- Küf bakteri ve koku barındırmaz.
- Silinebilir ve yıkanabilir.